Menu Sluiten

Gytha: Docent Zwangerschapsyoga

Over mij

Mij naam is Gytha Brooks, Gediplomeerd Hatha yoga instructrice met bijbehorende kennis over yogafilosofie, de anatomische en fysiologische kant van het lichaam. Ondanks het feit dat ik net twee weken voor de opleiding tot de ontdekking was gekomen dat ik in verwachting was, heb ik mijn eerder geplande reis naar India toch doorgezet om zo mijn droom waar te kunnen maken en te studeren voor yoga-instructrice. Het was een super intensieve maar mooie reis.

Mijn motivatie

Ik heb tijdens mijn opleiding tot yoga-instructrice en daarna tijdens mijn opleiding sportmassage, alles ervaren vanuit het perspectief van een zwangere en werd tijdens de opleidingen altijd als voorbeeld gebruikt om te laten zien op welke manieren alles toe te passen is wanneer iemand in verwachting is. Zwangerschapsyoga fascineerden mij enorm. Wat ik leerde kon ik meteen zelf in de praktijk brengen. Ik heb hiervan genoten en er veel profijt van gehad tijdens mijn eigen zwangerschap en bevalling! Hierdoor is mijn interesse gewekt om mij op zwangeren te richten. Het is mijn doel om zwangerschapsyoga voor zoveel mogelijk (toekomstige) mama’s toegankelijk te maken en ze op die manier te helpen krachtiger en bewuster de periode rondom de geboorte tegemoet te gaan.

Zwangerschapsyoga les

De zwangerschapsyoga les bij Mini & Mom is alles behalve een praatgroepje. We combineren in de les beweging met ademhalingsoefeningen, muziek en meditatie. Daardoor voelt het als een geschenk aan jezelf en zelfs een klein beetje als een feestje. Al snel worden aannames zoals ‘dat is te zweverig’ en ‘ik ben daar niet lenig genoeg voor’ over boord gegooid en krijg je plezier in de routines doordat je merkbaar resultaat boekt. Je zult merken dat je je bewuster wordt van je eigen veranderende lichaam en meer controle hebt over je gevoelens. Ook worden bekkenbodemklachten verlicht en de juiste spieren worden versterkt of juist losser gemaakt. Je leert beter herkennen waar je grenzen liggen en weet beter op wat voor manieren je kan ontspannen. Dit heeft allemaal positieve gevolgen op het verloop van je zwangerschap, de bevalling en je herstel. Wanneer je interesse voor yoga gewekt is, zul je er blijvend je kracht en ontspanning uit kunnen halen. 

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode.

Gytha Brooks