Menu Sluiten

ZwangerschapsPilates

 

* Tijdelijk alleen Online zwangerschapspilates vanwege de lockdown.

ZwangerschapsPilates bij Mini & Mom

Fit met zwangerschapspilates

Pilates tijdens de zwangerschap is zowel voor moeder als baby in de buik van onschatbare waarde. Het is een ideale manier om je lichaam fit te houden. Je zwangerschap, bevalling en herstel verlopen zelfs beter wanneer je lichaam fit is. Met deze effectieve trainingsmethode zorg je voor innerlijke rust in combinatie met fysieke training.

Met het toenemende gewicht van je buik zullen je onderrug en je bekken het steeds zwaarder krijgen tijdens de zwangerschap. Maar met een juiste houding kun je veel zwangerschaps gerelateerde klachten voorkomen of verlichten. Ademhaling, kracht, balans en coördinatie het uitgangspunt van de zwangerschapsPilates oefeningen. Deze onderdelen zijn essentieel bij het groter en zwaarder worden van je buik. Maar de ademhaling speelt ook een belangrijke rol tijdens je bevalling. Een goede ademhaling zorgt voor rust, concentratie en helpt je de weeën goed op te vangen.

Tijdens de zwangerschapsPilates worden de oefeningen op een rustig tempo uitgevoerd op de mat. We maken gebruik van het eigen lichaamsgewicht maar daarnaast gebruiken we ook weerstandsbanden, Pilates ballen en een speciale Pilates ring om de oefeningen te verdiepen. Pilates in een hip jasje 😉

Praktische info

De meeste zwangeren beginnen rond de 12e week van de zwangerschap, maar eerder of later is net zo goed mogelijk. 

“Ik heb veel last van harde buiken… Maar van de zwangerschapspilates word ik rustig terwijl ik toch echt in beweging ben en werk aan mijn spierkracht. Na de les heb ik die dag geen last meer van harde buiken!”

ZwangerschapsPilates Eindhoven/Veldhoven

Volg de zwangerschapspilates in Eindhoven of Veldhoven live op de volgende tijden:

*Zwangerschapspilates Eindhoven: 
Donderdag 20.15 uur
Zaterdag 09.00 uur

*ZwangerschapsPilates Veldhoven:
Maandag 20.15 uur

De Online lessen kun je op een tijdstip naar keuze volgen.

Wij worden aangeraden door verloskundigenpraktijken!