Menu Sluiten

Back in Shape met Pilates

Back in Shape met Pilates

Je herstel van je zwangerschap bevorderen? Onze Back-in-Shape Pilates is een zeer geschikte methode om het sporten na de zwangerschap weer op te pakken. De spieren die door de zwangerschap verzwakt zijn, weer op te bouwen. Dit kan zowel na een natuurlijke bevalling als na een keizersnede. 
Vaak is je gevoel voor je eigen lichaam na de geboorte van je baby sterk veranderd. Spieren die voor je zwangerschap goed getraind waren, lijken wel verdwenen te zijn. Dit vraagt jouw aandacht en geduld om weer de controle en het bewustzijn over deze spieren terug te krijgen. Daarom gaat de aandacht in de Back-in-Shape Pilates les in eerste instantie naar de diepliggende buik- en de bekkenbodemspieren. Het gericht, juist trainen van deze spieren helpt ‘ongelukjes’  en rugklachten te voorkomen. Maar ook zijn de pilates principes als ademhaling, balans, kracht en coordinatie belangrijke onderdelen van van de pilates lessen. Dit zorgt voor innerlijke rust in combinatie met fysieke training, en dus een sterk lichaam. 

Tijdens onze back in shape pilates worden de oefeningen op een rustig tempo uitgevoerd op de mat. We maken gebruik van het eigen lichaamsgewicht maar daarnaast gebruiken we ook weerstandsbanden, pilates ballen en een speciale pilates ring om de oefeningen te verdiepen. Onze Pilates is zeker niet suf, maar juist in een hip jasje 😉

Van de back in shape pilates raak je niet buiten adem, dit is ook niet nodig, je hebt zeker een volwaardige training achter de rug. 

Praktische info

Deelnemen aan de pilates les kan vanaf 6 weken na je bevalling en 8 weken na je keizersnede. 
Lestijden Eindhoven: Donderdag 20.15 uur
Lestijden Veldhoven: Maandag 20.00 uur

Wij worden aangeraden door verloskundigenpraktijken en het consultatiebureau!