Trainster en masseur: Lotte

Zwangerschaps lessen, zwangerschapsmassages, postnatale massages, zwangerschapscursus

zwangerschapscoach Lotte

Wie is Lotte?

Mama van een meisje

Sporttherapeut

Bewegings-deskundige

Zwangerschaps coach

masseur

Mijn naam is Lotte, afgestudeerd bewegingsdeskundige, sporttherapeut en masseur. Sinds mijn eigen zwangerschap ben ik mij verder gaan verdiepen in de wereld van zwangerschappen en bevallingen met allerlei cursussen en begeleid ik zwangere vrouwen en mama’s op meerdere gebieden in hun zwangerschap. Eigenlijk komt alles heel mooi samen nu. 

Natuurlijk verandert je lichaam, maar je bent niet ziek! Tenminste dat hoop ik niet! Laat dat het uitgangspunt zijn van mijn trainingen en begeleiding bij Mini & Mom. Want gelukkig is kun je nog een heleboel wel tijdens je zwangerschap! Sporten tijdens de zwangerschap kan zelfs een positieve bijdrage leveren aan je zwangerschap, bevalling en herstel daarna. 

Zelf was ik erg actief tijdens mijn zwangerschap maar mede door opmerkingen van anderen besloot ik om de Gym achter me te laten en deel te nemen aan een cursus zwangerschapsyoga. Dit waren op zich prima lessen, maar voor mij niet actief genoeg waardoor ik toch ook in de sportschool bleef. Ik ben uiteindelijk -tot grote verbazing van de andere leden- blijven fitnessen tot slechts een paar dagen voor mijn bevalling.

Sporten met je baby

Op het moment dat mijn kleine meid er was wilde ik meteen weer in beweging komen. Helaas moest ik door een stuitligging eerst herstellen van een keizersnede. Toen ik uiteindelijk weer aan de slag kon merkte ik dat het als kersverse mama best lastig was om even naar de sportschool te gaan. Waar ik voorheen een vaste bezoeker was leek ik nu meer een soort “sponsor”. Ik betaalde maar maakte er gewoon geen gebruik meer van!

Na wat googelen over mijn probleem ontdekte ik de Baby Gym. Razend populair in de VS maar onbekend in Nederland. Ik raakte geïnteresseerd en ben thuis zelf begonnen met Baby Fitness. Aan de grote glimlach op haar gezichtje merkte ik al snel dat ze het erg leuk vond!  Vanaf dat moment deed ik mijn workout samen met mijn baby, een momentje echt van ons samen.

Mini & Mom

Mijn enthousiasme wil ik graag met jullie delen en ben daarom Mini & Mom begonnen. Uitgangspunt is aankomende en nieuwe mama’s te kunnen begeleiden in deze bijzondere periode in hun leven. Zonder dat dit suf hoeft te zijn! 

Naast de lessen die ik geef verzorg ik ook zwangerschapscursussen en de verschillende zwangerschapsmassages en postnatale massages.

Zwangerschapsmassages

Waar we begonnen zijn met het geven van sportieve lessen voor mama’s zijn we inmiddels uitgebreid met o.a. het geven van zwangerschapsmassages. Zelf vind ik het super tof om te zien hoe massage bij kan dragen aan bepaalde (zwangerschaps gerelateerde) klachten en zie ik het als mijn taak om zo min mogelijk vrouwen met bijvoorbeeld bekkenklachten te laten lopen. Want gelukkig is hier heel vaak wat aan te doen! 

Zwanger en bevallen blog

Af en toe schrijf ik blogs voor Mini & Mom om vrouwen meer inzicht te geven rondom de zwangerschap, bevalling en het herstel. Lees jij ze al? 

Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Mini & Mom!