Zwanger en mama trainster: Lotte

moeder met baby

Mama

Sporttherapeut

Bewegings-deskundige

Personal trainer

Masseur

Babymassage

Natuurlijk verandert je lichaam, maar ook tijdens je zwangerschap is er nog een heleboel mogelijk op het gebied van sport. Er zijn zelfs oefeningen tijdens je zwangerschap die een positieve bijdrage leveren aan je zwangerschap, bevalling en daarna. Mede door opmerkingen van anderen besloot ik om de Gym achter me te laten en deel te nemen aan een cursus zwangerschapsyoga. Dit waren op zich prima lessen, maar voor mij niet actief genoeg waardoor ik toch weer in de sportschool belandde. Ik ben uiteindelijk -tot grote verbazing van de andere leden- blijven fitnessen tot slechts een paar dagen voor mijn bevalling.

Sporten met je baby

Op het moment dat mijn kleine meid er was wilde ik meteen weer in beweging komen. Helaas moest ik door een stuitligging eerst herstellen van een keizersnede. Toen ik uiteindelijk weer aan de slag kon merkte ik dat het als kersverse mama best lastig was om even naar de sportschool te gaan. Waar ik voorheen een vaste bezoeker was leek ik nu meer een soort “sponsor”. Ik betaalde maar maakte er gewoon geen gebruik meer van!

 

Na wat googelen over mijn probleem ontdekte ik de Baby Gym. Razend populair in de VS maar onbekend in Nederland. Ik raakte geïnteresseerd en ben thuis zelf begonnen met Baby Fitness. Aan de grote glimlach op haar gezichtje merkte ik al snel dat ze het erg leuk vond! Door haar bij sommige oefeningen als een soort gewichtje te gebruiken doet ze ook echt mee met de oefeningen. Het handige is ook dat het gewicht met je meegroeit, ze wordt tenslotte steeds zwaarder en jij steeds fitter. Vanaf dat moment deed ik mijn workout samen met mijn baby, een momentje echt van ons samen.

Mini & Mom

Mijn enthousiasme wil ik graag met jullie delen en ben daarom Mini & Mom begonnen. Uitgangspunt is aankomende en nieuwe mama’s workouts te kunnen geven in een fijne maar ook veilige omgeving. Ik beschik zelf naast het officiële EHBO ook over een Baby en Kinder EHBO diploma van het Rode Kruis.

Naast de lessen die ik geef verzorg ik ook de verschillende massages 

bij Mini & Mom. 

Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Mini & Mom!