Voetreflex therapeut: Kim

Voetreflex tijdens (en na) de zwangerschap - Voetreflex postnataal

Voetreflex- zwangerschap- kim

Wie is Kim

Mama van een jongetje

Voetreflex

Zwangerschap/ postnataal

Holistisch
Therapeute

Yoga liefhebber

Mijn naam is Kim, afgestudeerd reflexoloog en orthomoleculair therapeute. Én moeder van een jongetje. Mijn missie is om moeder en kind zo optimaal mogelijk tijdens de zwangerschap te ondersteunen. En herstel na de zwangerschap, zowel fysiek als hormonaal, te bevorderen. Met de inzet van natuurlijke behandelwijzen. Medicatie wil je zo lang mogelijk voorkomen, al helemaal tijdens een zwangerschap.

Zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Het groeiend leven in je, daar wil je optimaal van genieten. Tegelijkertijd kan de zwangerschap ongewenste kwaaltjes met zich meebrengen. In zekere zin is dit een cadeautje, want de kwaaltjes laten jou je kwetsbare plekken zien, waar je je misschien nog niet eens bewust van was. En dat geeft kansen om aan te pakken!

Voor mij persoonlijk betekende dit gevoelens van somberheid en bovengemiddelde geheugen- en concentratieproblemen na de bevalling. Mijn zoontje was een gevoelige huilbaby en sliep pas na 16 maanden door. Ik kon écht niet van die periode genieten. En voelde me daar weer schuldig over.
Als ik toen wist, wat ik nu weet… dan had ik andere voedings- en leefstijl keuzes tijdens en na de zwangerschap gemaakt, voor mezelf en mijn zoontje. Die andere keuzes, die maak ik nu dus in mijn leven.

Wanneer voetreflex?

Reflexologie oftewel voetreflex is een eeuwenoude massagemethode via de voeten die goede resultaten geeft bij zwangerschapsklachten. Denk hierbij aan; misselijkheid of maagzuur, vermoeidheid, krampen, harde buiken, blaasontsteking, terugkerende verkoudheden, obstipatie, oedeem, hoge en lage bloeddruk. Ook bij stress, slaapproblemen en emotionele problematiek is voetreflex inzetbaar.  Het blijft bijzonder hoe diepgaand de ontspanning is tijdens en na een voetreflexbehandeling. De behandeling is daardoor ook heel prettig om preventief in te zetten.

  • Reflexologie staat in het kader van zwangerschap bekend als een goede methode bij stuitligging van de baby en overtijdsbehandelingen.
  • In het verdrietige geval van vruchtbaarheidsproblematiek of bij miskramen kan voetreflex ook een bijdrage leveren.
  • In het stadium van postnatale klachten kan gerichter gewerkt worden op het balanceren van het hormoon- en zenuwstelsel, zodat jij je sneller weer energiek en lekker in je vel voelt zitten.

Daarbij geef ik tijdens consulten persoonlijke tips en adviezen in voeding, suppletie en leefstijl zodat jouw behandeling helemaal compleet is! 

Mini & Mom

Op vrijdagen geef ik met veel plezier behandelingen bij Mini & Mom, helemaal gericht op jouw zwangerschap of herstel. 

Ik hoop je te mogen ontmoeten bij Mini & Mom!