Hoe maak ik contact met mijn baby?

babymassage

Je hebt de aller liefste baby van de wereld. Je houdt als geen ander van jouw baby’tje. Maar toch kunnen er zware dagen tussen zit. Ook merk je misschien soms dat het lastig is om contact te maken met je pasgeboren baby? Don’t worry! Stiekem moeten we allemaal wel een beetje wennen toch? Gun jezelf wat tijd! Wij geven je daarnaast graag wat tips om het wat gemakkelijker te maken!

Contact maken met je baby (vanaf de eerste dag)

Je kunt al vanaf de eerste dag contact maken met je baby. Reageer op wat je baby doet. Jouw baby reageert op jouw stem, je geur en de manier waarop je hem aanraakt. Praat vooral ook met je baby, ook al verstaat je baby niet in woorden wat je zegt. Je baby wordt rustig van jouw stem die hij al kent vanuit jouw buik. 

Quality time met je baby

Zorg voor echte Quality time met je baby. Klinkt heerlijk toch? Maar misschien is het soms best lastig voor je? Niet gek hoor. Het is ook allemaal even wennen. Want wat doe je dan met je baby’tje tussen alle slaapjes, schone luiers en voedingen door? Hoe zorg je dan voor echt wat quality time samen?

Babymassage is de uitkomst

Babymassage is echt een uitkomst voor wat quality time met je baby. Probeer het maar eens toe te passen.

Wist je dat je zelf al kunt starten met zachte aanrakingen bij je baby? Jij als mama weet als geen ander wat je kindje prettig vindt!

Met babymassage heb je echt een momentje voor jullie samen. Je ziet je baby helemaal genieten en dat maakt een mama zo blij! Zo bouw je echt een band samen met je baby op en dat is goed voor de ontwikkeling van je babytje (en voor die van jou als mama)

Mama & Baby Yoga

Ook is Mama & Baby Yoga een uitkomst! In de Mama & Baby Yoga lessen worden krachtige yoga houdingen met ontspannen momenten en ademhalingstechnieken gecombineerd. Het is helemaal gericht op jouw herstel en het op een speelse manier opbouwen van een band met jouw baby. Ook is er tijdens de lessen veel aandacht voor ontspanning.

Wist je dat ontspanning een heel belangrijk aspect is in herstel?  

In de Mama & Baby Yoga lessen leer je op een leuke manier contact te maken met je kindje terwijl je ook met jezelf bezig bent.

Wij geloven: Aan jezelf (als mama) werken is zowel voor mama als baby goed! Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe beter je tenslotte voor je kindje kunt zorgen. 

PErsoonlijke noot

Het is heel normaal als je moet wennen aan je leven als mama. Ook als je soms even niet goed weet hoe je contact kan maken met jouw baby. Echt gesprekken zijn er tenslotte nog niet. Schaam je hier vooral niet voor maar zoek juist naar een manier waarop dit wel lukt. Met bovenstaande tips moet het helemaal goed komen! 

Geschreven door: